Ica dagens förlorare

Ica-aktien sjunker på onsdagen med nära 5 procent på börsen i Stockholm.
Ica dagens förlorare - ica-700-161202_binary_6809301.jpg

Aktien handlas strax efter öppning till 313 kronor, en nedgång från dagen före med cirka 15 kronor. Bolaget kom i dag med sin rapport för andra kvartalet där rörelsevinsten under halvåret blev lägre än väntat, om fastighetsförsäljningar räknas bort.

Icas rörelseresultat landade på 1 259 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket ska ställas mot att analytikerna i SME Direkt hade räknat med ett rörelseresultat på 1 302 miljoner kronor.

Det justerade rörelseresultatet uppgick under kvartalet till 1 094 miljoner kronor. Här väntades en något högre siffra, 1154 miljoner.

Siffrorna från matvarujätten tyder också på att Ica-förlorar marknadsandelar, vilket Affärsvärlden skrivit om här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.