Icahn har sålt sju miljoner aktier i Apple

2016-02-17 10:35 Affärsvärlden Finwire
Carl Icahn. Foto: All over press

Aktivisten Carl Icahn har sålt sju miljoner aktier i Apple och tjänat cirka 750 miljoner dollar på transaktionen. Efter försäljningen uppgår Icahns innehav i Apple till 45,76 miljoner aktier, skriver Business Insider.

Att Icahn valt att dumpa en del av innehavet i Apple kan verka märkligt med tanke på att han så sent som i maj skrev ett öppet brev till vd Tim Cook där han ansåg att marknaden hade undervärderat rejält Apple.

Vid den tidpunkten handlades IT-jätten till 132 dollar per aktie men har därefter dragits ned i den generella börsoron med därtill stagnerande försäljningssiffror för iPhone som ytterligare sänke. För närvarande kostar en Apple-aktie runt 97 dollar, även om Icahn tidigare har argumenterat för ett värde på 240 dollar per aktie.

Icahn, som tidigare även tryckt på för ett återköpsprogram, såg Apple under tisdagen tillkännage att det ämnade att ge ut företagsobligationer på 12 miljarder dollar för just det ändamålet. Totalt tänker Apple köpa egna aktier på upp till 140 miljarder dollar och programmet väntas bli slutfört i mars 2017.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS