Icahn sålde Lyft-innehav till Soros före börsnoteringen

Miljardaktivisten Carl Icahn sålde sin post på 2,7 procent i taxiappbolaget Lyft till George Soros strax innan börsnoteringen förra veckan. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.
Icahn sålde Lyft-innehav till Soros före börsnoteringen - carl-icahn-700_binary_6849008.jpg

Posten var värd cirka 550 miljoner dollar, motsvarande 5,1 miljarder kronor, baserat på Lyfts introduktionspris.

Det går inte att veta vad som fick Icahn att sälja aktierna som han hade suttit på i cirka fyra år. Det är en relativt lång period för Icahn som på kort tid brukar ställa krav på företagsförbättringar i syfte att driva upp aktiekursen. När detta åstadkommits följer en försäljning och vinst på investeringen.

Enligt WSJ:s källor upprördes Icahn av att Lyfts grundare skulle få röststarka aktier i samband med noteringen av Lyft. Under ett sådant upplägg skulle det bli svårt för Icahn att kunna driva på några förbättringar av bolaget om han så hade önskat. 

Nya ägaren George Soros är enligt börsregler förbjuden att sälja sin post i Lyft under en lockup-period på 180 dagar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.