Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Idag stänger HQ Bank

2010-08-30 05:46

I dag på måndagen inleder HQ Bank processen mot likvidation. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagmorgonen.

Under måndagen inleder HQ Bank processen mot en tvångslikvidation. Det bekräftas i ett pressmeddelande på måndagen från HQ.

I beskedet heter det att: "Som en konsekvens av Finansinspektionens beslut att återkalla HQ Banks alla tillstånd har styrelsen för HQ Bank under helgen aktivt sökt efter en privat lösning med en part med befintliga banktillstånd som skulle göra att verksamheten kunde drivas vidare."

Affärsvärlden berättade under söndagskvällen att förhandlingarna med Carnegie strandade eftersom Finansinspektionen inte knde godkänna Carnegie som köpare. Uppgifterna bekräftas av HQ, dock utan att nämna Carnegie med namn. Det heter i stället att:

"En i det närmaste slutförhandlad lösning med en sådan part har visat sig omöjlig att genomföra. Denna lösning förutsatte att Finansinspektionen på grund av den tänkta ägarförändringen skulle kunna ompröva sitt beslut om återkallande av tillstånd för HQ Bank."

Av pressmeddelandet framgår också att HQ Banks styrelse, med styrelseordförande Mikael Nachemson i spetsen, har godkänt den av Finansinspektionen föreslagne likvidatorn, advokat Björn Riese.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom