Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ikeasfärens intåg i H&M är "långsiktig investering"

2018-10-17 12:42
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Ikeasfärens Interogo Holding beskriver sitt intåg i klädjätten H&M:s ägarlista som en "bra långsiktig finansiell investering".

"Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag", uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Interogo Holding har via bolaget IH Capital HC1 AB köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M under det tredje kvartalet, enligt ägardatatjänsten Holding. Aktieposten är värd nära 1,7 miljarder kronor. Interogo ägde inte några aktier i H&M sedan tidigare.

Nyhetsbyrån Direkt har även sökt Henrik Jonsson som är investeringschef i Interogo Holding och även sitter i styrelsen för den juridiska person, IH Capital HC1 AB, som på pappret äger aktierna i H&M. Henrik Jonsson är inte tillgänglig för intervjuer, hälsar Interogos kommunikationsavdelning.

Interogo Holdings kontrolleras av Interogo Foundation, en Liechtensteinbaserad stiftelse som även äger det nederländska bolaget Inter Ikea Holding, den gren i sfären som bland annat driver Ikeas varuhus.

Interogo instiftades av Ikea-grunden Ingvar Kamprad i slutet av 80-talet.

Anders Dahlvig, ordförande i Inter Ikea Holding (enligt H&M:s årsredovisning för 2017/2018) och tidigare vd för Ikea, är ordinarie ledamot i H&M:s styrelse.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom