IMF-chefen Christine Lagarde uppges vara på förslag som ny ECB-chef

IMF-chefen Christine Lagarde är på förslag som ECB-chef på EU-toppmötet. Det uppgav EU-källor på tisdagen under pågående möte.
IMF-chefen Christine Lagarde uppges vara på förslag som ny ECB-chef - legarde-imf-700_binary_6842207.jpg

Hon skulle då ersätta Mario Draghi när hans mandat löper ut den sista oktober. Mandatet är på åtta år.

Christine Lagarde, som tidigare var fransk finansminister, skulle förbättra balansen mellan kvinnor och män på EU:s toppjobb.

Diskussionerna fortsatte på toppmötet.

Ett fransk-tyskt förslag modifierade tidigare förslag på topposterna.

Enligt detta förslag skulle Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen bli kommissionens ordförande, Belgiens premiärminister Charles Michel bli ordförande i Europeiska rådet och Spaniens utrikesminister Josep Borell bli hög utrikesrepresentant.

Samtidigt skulle talmansposten i Europaparlamentet delas mellan den tyske kristdemokraten Manfred Weber och förre bulgariske premiärministern Sergej Stanichev.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco