IMF ger miljardlån till Egypten

Fem år efter den arabiska våren kommer Egypten att beviljas ett lån om 12 miljarder dollar från den Internationella Valutafonden, IMF.

Räddningspaketet är enligt Financial Times väsentligt större än det som landets styre förslog så sent som i juli, då uppgående till sju miljarder dollar.

Innan räddningspaketet kan betalas ut kommer styrelsen för IMF att rösta om det. Nyheten om att Egypten går mot att räddas fick landets aktieindex EGX-30 att stiga 1,1 procent.

Motkravet från IMF för att landet ska få lånet är att landets skuldsättning sänks från nuvarande 98 procent av BNP till 88 procent till slutet av 2019. Därtill kommer även en rad budgetreformer.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets