Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Indien: Rupiens volatilitet är oacceptabel

2013-08-22 13:24

Indien står inför många ekonomiska utmaningar som både handlar om globala och lokala faktorer, och regeringen undersöker nu vad för fler strukturella åtgärder som kan genomföras för att få ned underskottet i bytesbalansen.

Det sade Indiens finansminister Palaniappan Chidambaram till i ett tal på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Regeringen vill ha en stabil växelkurs, men har inget specifikt mål för rupien. För närvarande är den undervärderad, och volatiliteten är oacceptabel, enligt finansministern.

Stabilitet måste återvända till den indiska valutamarknaden, rupiens rekordförsvagning har gått över lämpliga nivåer, poängterade han.

Samtidigt sade han att Indiens ekonomi är i bättre skick än många andra nationer, och menade att tillväxten kommer att ta fart igenom från andra till fjärde kvartalet.

Han sade att det inte finns någon anledning till överdriven och oberättigad pessimism, Indien har inga intentioner att införa kapitalkontroller.

Vidare sade finansministern att han är övertygad att stabiliteten kommer att återvända till marknaden, den nuvarande kommunikationen från regeringen "blir förvrängd".

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom