Industrisektorn pressades på Wall Street

Börserna i New York pressades under tisdagen efter att Donald Trump lovat att införa tullar på EU-producerade varor till ett värde om 11 miljarder dollar. Detta sedan WTO visat att EU:s stöd till Airbus har haft skadliga effekter på USA.
Industrisektorn pressades på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

”EU har utnyttjat USA inom handel under flera år. Det tar snart slut!”, skrev Donald Trump i en tweet.

Dow Jones stängde ned 0,7 procent till 26.154. Det bredare S&P 500 sjönk 0,6 procent till 2.878 efter åtta raka uppgångsdagar, medan tekniktunga Nasdaq backade 0,6 procent till 7.909.

Sektorsvis steg kraftbolag 0,3 procent. I botten hamnade industribolag, som sjönk 1,4 procent.

IMF har på nytt varnat för inbromsning i den globala konjunkturen och hänvisade till ”misslyckanden med att lösa konflikter” som en bidragande orsak.

Gällande Boeings problemmodell 737 Max 8 har American Airlines justerat ned omsättningsguidningen för första kvartalet till följd av flygförbudet av modellen, vilket fick aktien att falla 1,7 procent.

Boeing i sin tur sjönk 1,5 procent. Enligt JP Morgan kan det kosta flygtillverkaren 1 miljard dollar för varje månad som det inte kan leverera modell 737 Max 8.

Apple-aktien sjönk 0,3 procent och bröt därmed en svit på nio uppgångsdagar.

US Steel har nedgraderats till underperform från neutral av Credit Suisse och riktkursen har dragits ned med nästan 40 procent, till 13 dollar från tidigare 21 dollar. Aktien sjönk 10 procent till 17:80 dollar.

Morgan Stanley har höjt riktkursen för Facebook från 190 till 195 dollar med bibehållen köprekommendation. Banken ser Facebooks e-handelssatsning inom Instagram som en drivande faktor. Facebook-aktien steg 1,5 procent till 178 dollar.

Analytiker på Cowen tror starkt på ny Star Wars-lansering och en kommande strömningstjänst hos Disney, vilket har lett till en köprekommendation med riktkursen 131 dollar (102). Disney-aktien steg 1,7 procent till 117 dollar.

Efter stängning kom Levi’s med sin första kvartalsrapport sedan börsnoteringen i våras. Intäkterna steg med 7 procent jämfört med motsvarande kvartal 2018. Aktien stängde upp 2,7 procent och fortsatte uppåt med någon procent i efterhandeln.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 2 punkter till 2,50 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.