Industrivärdens nya strateg

Nolltolerans mot excesser och ny strategi. I en stor intervju med Affärsvärlden talar Helena Stjernholm om sitt nya uppdrag som vd för Industrivärden.

– Man ska ha nolltolerans mot beteenden som inte är acceptabla, men också en förståelse för att det inte bara är att skriva policys och tro att kulturer förändras över en natt, säger Helena Stjernholm när Affärsvärlden träffar henne på Industrivärdens kontor på Storgatan, Östermalm. 

Hon klev in på Industrivärden som vd efter 17 år på riskkapitalbolaget IK Investment Partners. För Affärsvärlden berättar hon hur det var att tillträda som ny vd när det stormade runt Industrivärden, om hur det kändes att se rubrikerna om vd-bytet innan allt var klart och hur vd-skiftet egentligen gick till. 

 – Jag träffade Anders Nyrén när han fortfarande var vd, men fick aldrig något konkret erbjudande. När det stod i tidningen att jag var klar som ny vd för Industrivärden var det inte så roligt för mig och mina kollegor på IK, säger Helena Stjernholm.

Den konkreta frågan om hon ville ta vd-rollen fick hon av Industrivärdens nye ordförande Fredrik Lundberg i början av augusti. Tvivlen tryckte hon tillbaka. Möjligheterna var större. Dels kunde hon dra nytta av erfarenheterna från riskkapitalbranschen. Dels fanns en möjlighet till att arbeta med noterade bolag.

Detta är en kortversion av ”Industrivärdens nya ägarmodell”. Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

Av: Markus Wilhelmson

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco