Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Infronts notering skjuts upp

2017-06-19 08:50
Oslo. Foto: All over press

Bolaget ska utvärdera sina alternativ innan en eventuell notering på den norska börsen genomförs.

Infront, Nyhetsbyrån Direkts norska ägare, skjuter upp sin planerade Oslobörsnotering för att utvärdera olika strategiska alternativ.

Att Infront skjuter på sin börsnotering beror på att riskkapitalbolag visat intresse för bolaget, närmare bestämt att investera hela det belopp som hade planerats att tas in i samband med börsnoteringen för att finansiera en framtida förvärvsbaserad expansion.

Det säger Infronts vd Kristian Nesbak till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen, efter ett pressmeddelande om den uppskjutna noteringen.

"Intresset handlar om riskkapitalbolag som har åtagit sig att investera hela det belopp som vi i förstone hade planerat att ta in i samband med börsnoteringen", säger han.

Infront aviserade den 6 juni sin avsikt att noteras på Oslobörsen. En nyemission av aktier för cirka 100 miljoner norska kronor planerades, samtidigt som nuvarande huvudägare Kistefos (ett norskt riskkapitalbolag), Kristian Nesbak själv samt medgrundaren Morten Lindeman planerade att sälja en del av sitt aktieinnehav.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom