Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Ingen kommer att vara i närheten utav oss"

2017-07-25 09:10
Mikael Ericson, vd och koncernchef på Intrum Justitia.

Intrum Justitias vd Mikael Ericson om bolagets framtid efter sammanslagningen med Lindorff.

Faktura- och inkassobolaget Intrum Justitias vd Mikael Ericson ser storlek och skala i operationen och riskdiversifiering som viktiga faktorer framåt för branschen, något som bedöms tala för att bolaget kommer lyckas.

"Ingen kommer att vara i närheten utav vad Intrum Justitia är i det sammanslagna bolaget framåt med en verksamhet i 23 länder i Europa. Det ger oss en unik möjlighet att allokera kapital och investera i marknader där vi ser att vi kan ge våra investerare den rätta avkastningen. På det sättet tycker vi att marknaden arbetar till vår fördel", säger Mikael Ericson till Nyhetsbyrån Direkt.

En trend inom branschen som Intrum Justitia har sett de senaste åren är en prispress på köpta fordringar. Detta väntas vara en bestående trend. I kvartalet påpekades detta faktum i rapporten under regionen Västeuropa.

Det sammanslagna bolaget väntas under fjärde kvartalet att precisera koncernens strategier för kommande år.

"Vi ska ha formella målsättningar för bolaget och på det sättet kunna vara tydliga mot marknaden om både när i tiden och i vilken omfattning vi kan nå dessa. Det räknar vi med ska vara helt genomarbetat i detalj i slutet på fjärde kvartalet", säger Mikael Ericson.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom