Inget mer dagsdrickande för LME-handlarna

Metallbörsen London Metal Exchange, LME, förbjuder handlare på golvet att dricka under arbetsdagen, skriver Bloomberg.
Inget mer dagsdrickande för LME-handlarna - lme-metallborsen-700_binary_6961995.jpg

Enligt källor till Bloomberg har LME haft ett möte med sina medlemmar om att införa en nolltolerans för alkohol under arbetsdagen. Detta innebär att metallbörsen kan införa böter och handelsförbud om reglerna bryts.

LME, där handlarna sätter riktpriser för industriella metaller såsom koppar och aluminium, har redan regler mot att bete sig berusat på golvet, men de nya reglerna skulle innebära att man än tydligare bryter med den tradition av alkoholkonsumtion som präglat börsen under en lång tid.

Nyligen tillkom även regler om att medlemmarna inte får hålla tillställningar på ställen såsom casinon och strippklubbar.

Nigel Farage, som nu leder Storbritanniens Brexit-parti, påbörjade sin karriär på LME-golvet och har ofta berättat om alkoholfyllda upptåg under sin tid där, något som ytterligare spätt på bilden av handlarna på metallbörsen som hårt drickande.  

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets