Inställt Kina-besök tyngde Wall Street

USA-börserna inledde dagen något högre, men tappade fart efter rapporter om att en kinesisk delegation hade ställt in ett besök i Montana planerat nästa vecka.
Inställt Kina-besök tyngde Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 0,6 procent till 26.934. Det bredare indexet S&P 500 var 0,5 procent lägre vid 2.991, samtidigt som Nasdaqs kompositindex var ned 0,8 procent till 8.117.

Hoppet om framsteg i samtalen hade stigit något efter att förberedande samtal inför det planerade mötet i oktober hållits på torsdagen och fredagen. Men nyheten om att delegationen ställde in sitt besök i Montana dämpade stämningen.

“I det här fallet är det lite mer oroande eftersom det är Kina som fattar beslutet, snarare än Trump”, sade Willie Delwiche, marknadsstrateg vid Baird, till Reuters.

Tyngst på fredagen gick det för teknik och sällanköpsvaror, sektorerna backade 1,1-1,2 procent. Hälsovård, kraftförsörjning och energi var de enda sektorerna med uppgångar på 0,1-0,6 procent var de enda som steg.

Streamingjätten Netflix var ned 5,5 procent på fredagen efter kommentarer från vd Reed Hastings där han betonade ökade kostnader och konkurrens från Disney, Apple och andra streamingtjänster. En analys av Evercore som gav en osäker bild kring bolagets internationella användartillväxt bidrog också till att pressa aktien.

Chiptillverkaren Xilinx tappade 6,8 procent efter att bolagets finanschef Lorezo Flores meddelat att han tänker avgå, vilket fick Bank of America Merrill Lynch att sänka sin rekommendation för aktien till neutral.

Roku, som skapar mediaspelare, har fått en säljrekommendation av Pivotal, med motiveringen att konkurrensen på streamingområdet ökar vilket sannolikt kommer att driva ned kostnaden för produkterna mot noll. Roku tappade omkring 19 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 6 punkter till 1,72 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.