”Inte min roligaste dag på jobbet”

Nu talar vd:n vid internetföretaget Online Group ut om finanschefens aktieaffärer.

Tidigt på tisdagen dök polisen dök upp oanmäld på Online Groups huvudkontor i Stockholm. De tog med sig datafiler och möjligen också hårdvara.

Finanschefen var inte på jobbet vid den aktuella tidpunkten utan hämtades i hemmet.

Urban Johansson, vd vid Online Group, förklarar för Affärsvärlden på torsdagen att han inte har så mycket mer att berätta än det han skrivit i pressmeddelandet på onsdagskvällen.

– Men så mycket kan man säga att det är inte min roligaste dag på jobbet, säger han.

Urban Johansson jämför situationen vid en episod i Maldiverna när han som platsansvarig  blev förvägrad att komma i land till en paradisö med en båt av fullt betalande resenärer.

– Men det här är värre, säger han.

Varför berättade ni inte redan på tisdagen vad som hade hänt?
– Vi förstod inte omfattningen av det inträffade och behövde tid för att få klarhet.

Urban Johansson vill inte kommentera torsdagens kraftiga börsfall men säger att han och flera av hans medarbetare står kvar som långsiktiga aktieägare. Under det senast året har också ett par av de större ägarna och några styrelseledamöter också nettoköpt aktier.

– Vi tror ju på bolaget. Vi är ju några stycken här som har investerat mycket i bolaget och som har nettoköpt under senare tid. Det är ingen som tänker på att vi sitter kvar i båten.

Enligt Johansson är finanschefen vare sig anhållen eller häktad. De två har talat med varandra sedan ingripandet men Johansson vill inte redogöra för hur samtalet har förlöpt.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco