Inte så bra resultat för Danske Bank

Den danska storbanken vinstvarnade den 8 juli.

Danske Banks nettoresultat uppgick till 4.031 miljoner danska kronor i det andra kvartalet, att jämföra med förväntade 3.969 miljoner, enligt Infront Datas snittestimat.

Den danska storbanken vinstvarnade den 8 juli och angav en preliminär nivå för det andra kvartalets nettoresultat om 4,0 miljarder danska kronor.

Räntenettot uppgick till 5.371 miljoner danska kronor i kvartalet, mot förväntade 5.491 miljoner. Provisionsnettot blev 3.701 miljoner danska kronor mot väntade 3.769 miljoner.

De totala intäkterna uppgick till 11.532 miljoner danska kronor mot förväntade 11.517 miljoner efter en preliminär bedömning från banken om nivå runt 11,5 miljarder kronor.

De totala kostnaderna var 6.679 miljoner i kvartalet mot snittförväntan om 6.678 miljoner sedan Danske Bank preliminärt angivit en nivå om cirka 6,7 miljarder danska kronor.

I samband med vinstvarningen sänkte banken prognosen för nettovinsten under helåret 2019 till 13-15 miljarder danska kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.