Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Intervju: Analytikern bakom internethypen i Sverige

2000-12-22 09:19

Under sina fem år på Matteus Fondkommission blev Robert Ahldin affärspressens kelgris, landets mest citerade analytiker och Icon-sfärens favoritanalytiker. Sedan i somras är han i full färd med att bygga upp en ledande aktiemäklare av före detta Postens Fondkommission. ”Vi går med vinst redan det här kvartalet”, säger han i en intervju med till Ekonomi24.Men hur goda är dina råd egentligen, det har hänt att du anklagats för att ha lyckats prata upp den svenska IT-bubblan nästan på egen hand?

Ni höll nyligen i Icons emission som gjordes till en kurs på 64,50 kronor. Sedan dess har kursen sjunkit med 80 procent, hur förklarar du det för dina investerare?

Du har i princip hårdsålt Icon sedan du tog det till börsen, hur ser du på bolaget idag?

Du har betraktats som Holsteins egen favoritanalytiker och saminvesterat med grundare i Letsbuyit, A Brand New World, Speed Ventures och dess portföljbolag Zoo Village. Sänker inte det din trovärdighet när du uttalar dig om bolaget? Analytikerkåren tappar generellt sett i förtroende enligt en färsk undersökning från Finanstidningen, vad beror det på?

Efter raset talas det nu om fyndjakt och köpläge i hela IT-sektorn, vad är det man ska leta efter?

Om du får ge tre klockrena köprekommendationer, vilka blir det?

Och tre säljkandidater?

Lotta Edling

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom