Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Intesa har accepterat Intrums bud

2018-04-17 12:13

Den italienska banken Intesa Sanpaolo har accepterat kredithanteringsbolaget Intrums bindande bud på 51 procent av bankens förfallna fordringar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En sammanslagning av Intesa Sanpaolos verksamhet för hantering av förfallna lån och Intrums verksamheter i Italien kommer således att ske. Intrum kommer att äga 51 procent av den gemensamma tjänsteplattformen.

Intrum anger nu även att dess medinvesterare i det värdepapperiseringsbolag (SPV) som ska inrättas i samband med affären är Carval Investors.

Intrum upprepar att det sammantaget kommer att nettoinvestera 670 miljoner euro och att transaktionen förväntas stängas i slutet av 2018.Transaktionen är föremål för tillstånd från behöriga myndigheter, påpekas även ånyo.

Carval Investors beskriver sig själv som en "alternativ" kapitalförvaltare med fokus på tillgångar i trångmål och kreditintensiva tillgångar. Ett av områdena Carval investerar i är låneportföljer. Carval startades 1987 och har tillgångar värda 10 miljarder dollar under förvaltning, enligt bolagets hemsida.

Intrum upprepar att det sammantaget kommer att nettoinvestera 670 miljoner euro och att transaktionen förväntas stängas i slutet av 2018. Transaktionen är föremål för tillstånd från behöriga myndigheter, påpekas även ånyo.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom