Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Intrum vinnare efter hävt handelsstopp

2018-04-17 10:07

Stockholmsbörsen inledde tisdagen klart på plus och gick därmed något starkare än de större marknaderna ute i Europa som handlades i en mer oregelbunden tendens.

Intrum stack ut på uppsidan efter hävt handelsstopp medan rapporterande Com Hem och Castellum drog åt olika håll.

Strax före klockan 10 var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp med 0,8 procent till 1.538 och omsättningen uppgick till drygt 2 miljarder kronor. Ute i Europahandeln var franska CAC och tyska DAX upp med 0,3 respektive 0,5 procent.

Intrum uppgav under rådande handelsstopp på måndagen att kredithanteringsbolaget lämnat ett bindande bud på 51 procent av den italienska banken Intesa Sanpaolo dåliga lån. Intrum, som är en av börsens mest blankade aktier, avancerade drygt 7 procent till 234:60 kronor när handelsstoppet hävdes på tisdagsmorgonen. Förutom storaffären har SEB Equities höjt Intrum till köp, från tidigare behåll, och justerat upp riktkursen till 320 kronor.

Rapportperioden tassade i gång så smått på tisdagen. Kabeloperatören Com Hem redovisade ett underliggande ebitda-resultat på 738 miljoner kronor för det första kvartalet, marginellt över förväntan. Aktien backade 1 procent.

Fastighetsbolaget Castellum steg 2 procent efter att ha redovisat ett förvaltningsresultat på 665 miljoner kronor, att jämföra med förväntade 640 miljoner.

Bäst bland bolagen på OMXS30 utvecklades Sandvik, SSAB och Alfa Laval som var 1,4-1,8 procent upp. I botten återfanns Astra Zeneca med ett tapp på 0,4 procent.

Telia steg 1,2 procent till 38:20 kronor. JP Morgan har höjt rekommendationen till övervikt (neutral) och justerar upp riktkursen till 43 kronor (40).

Husqvarna noterades 4 procent upp. Aktien har tagit stryk av ett ihållande kallt väder, men nu anser Kepler Cheuvreux att ett svagt första kvartal är inprisat och investmentbanken höjer sin rekommendation för trådgårdsbolaget till köp från tidigare behåll.

Kappahl steg 4,4 procent. Sent på måndagen uppgav Mellby Gård, som kontrolleras av finansmannen Rune Andersson med familj, att bolaget köpt ytterligare 2 miljoner aktier i Kappahl.

På de mindre listorna avancerade Arcoma med drygt 20 procent, dock under låg omsättning. Canon Medical Systems Europe kommer att marknadsföra Arcomas produkter under varumärket Aceso and Aceso+ i ett avtal som väntas ha en "betydande positiv effekt" på Arcomas försäljning med start under andra halvåret 2018 och med full effekt cirka tolv månader därefter.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom