Investerarnas nya tillväxtfavorit

I skuggan av den senaste tidens kinesiska börsfall kan ett annat asiatiskt land hamna i blickfånget för investerarna.

Shanghai Composite har sjunkit över 30 procent sedan toppen i juni, men medan oron är stor på de kinesiska börserna drar en annan asiatisk marknad till sig allt mer uppmärksamhet från investerarna.

– Vi har pratat med många institutionella kunder/…/ De har frågat en hel del om vietnamesiska värdepapper, säger Eric Mustin, vid Wallachbeth Capital, till CNBC:s Trading Nation.

Vietnam har nyligen lättat på restriktionerna gentemot utländska investerare, vilket Mustin tror kommer att locka fler investerare och dessutom öka efterfrågan på den inhemska aktiemarknaden. Dessutom är det ett steg mot att gå från en MSCI-klassificerad gränsmarknad till en tillväxtmarknad.

Mustin anser att de som vill ge sig in på den vietnamesiska marknaden borde titta på Market Vectors Vietnam ETF (VNM), som sedan april har stigit med 10 procent. Den har också en liten korrelation med S&P, vilket han säger är “den heliga graalen för internationella och tillväxtmarknadsinriktade investerare”.

Att Vietnam snart kan lämna sin status som en gränsmarknad är något som Mustin får medhåll om från Erin Gibbs vid S&P Capital IQ. Hon säger att Vietnam snart kan vara på väg att nå upp till S&P Dow Jones Indices kriterier för en tillväxtmarknad.

-De är en av de starkaste gränsmarknaderna, och de skulle lätt kunna få en tillväxtmarknadsstatus, säger hon till Trading Nation.

Win Thin, vid Brown Brothers Harriman, säger att investerarna troligtvis kommer att vänta tills oron över såväl Greklands återbetalningar samt börsfallet i Kina är över innan de vänder sig mot Vietnam. När dessa orosmoln blåst över verkar emellertid vietnamesiska tillgångar kunna se intressanta ut, menar han.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.