Investeringsfondchefen: Uber är ett pyramidspel

Hamish Douglass, medgrundare och vd för Magellan Financial Group, tror att taxiapptjänsten har mindre än 1 procents chans att överleva.

– [Uber] förlorar konstant pengar, och dess kapitalanskaffningsstrategi är ett pyramidspel, säger Hamish Douglass, vars Magellan Financial Group förvaltar över 37 miljarder dollar, vid en konferens för aktiemäklare och finansiella rådgivare i Sydney. Det skriver Business Insider.

Enligt Douglass kommer självkörande bilar att utgöra ett stort hot mot samåkningstjänsten, då den inte längre kommer att ha en marknadsfördel.

– Jag tycker att det är en av de dummaste investeringarna någonsin. Sannolikheten för att den här verksamheten går i konkurs inom ett decennium är 99 procent, säger han och pekar även på att konkurrensen kommer att hårdna då inträdeskraven på taxitjänstmarknaden är låga.

Uber grundades 2009, är verksamt inom 58 länder och värderas till över 60 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets