Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

ISS faller på Köpenhamnsbörsen

2019-05-27 10:30
Gamla börshuset i Köpenhamn. Foto: All over press

Det danska serviceföretaget ISS faller 6 procent på Köpenhamnsbörsen sedan bolaget på måndagen meddelat att det förlorat ett större kundkontakt med läkemedelskoncernen Novartis.

Kontraktet med Novartis uppgick till cirka 2 miljarder danska kronor under 2018 och stod därmed för cirka 2,8 procent av hela bolagets intäkter.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget kommer kontraktet som går ut 31 december 2019 med stor sannolikhet inte att förnyas.

Bolaget uppger vidare att det inte räknar med några väsentliga effekter av det förlorade kontraktet under 2019 och att samtliga av de övriga stora kontrakten med nyckelkunder som löper ut under 2018 med framgång har förnyats. Utsikterna för innevarande år står fast, betonar bolaget.

Så sent som i december förra året presenterade ISS en ny strategi med ambitionen att öka den årliga organiska tillväxten med 4-6 procent genom en övergång till att fokusera mer på strategiska nyckelkunder.

"Den här accelerationen av vår strategi kommer att förbättra vårt erbjudande till nyckelkunder och leverera en starkare och med konsekvent finansiell prestation för våra aktieägare", skrev ISS vd Jeff Gravenhorst i pressmeddelande när den nya strategin presenterades.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom