Jan Carlzon i ny skattetvist

Den tidigare SAS-chefen Jan Carlzon, 75, har överklagat ett nytt skatteärende till Högsta förvaltningsdomstolen, rapporterar Expressen.

Så sent som i våras vann Jan Carlzon en tvist med Skatteverket. Den gången gällde det ett förmånligt lån han fått av SEB på 40 miljoner kronor som han använt för privat konsumtion. Skatteverket upptaxerade därför Jan Carlzon med samma belopp men efter en tre år lång process dömde Kammarrätten alltså till Carlzons fördel som slapp betala skattetillägg på 8 miljoner kronor.

Nu har den tidigare SAS-chefen överklagat ett nytt skatteärende till Högsta förvaltningsdomstolen. Tvisten gäller taxeringsåren 2011 och 2012 där Skatteverket kräver Jan Carlzon på 20 miljoner kronor i skatteböter, skriver Expressen.

Han har tidigare överklagat ärendet till förvaltningsrätten och kammarrätten som båda avslog hans överklagan.

– Jag skulle bli väldigt besviken och förvånad om man inte såg positivt på ansökan om att få pröva frågan, säger han till Expressen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco