Jan Johansson kan ta klubban i Serneke

Valberedningen i byggbolaget Serneke föreslår Jan Johansson, tidigare vd på Boliden och SCA, till ny styrelseordförande.
Jan Johansson kan ta klubban i Serneke - jan-johansson-700_binary_6983835.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Jan Johansson sitter i dag i styrelser för Vinda, Souminen, Organoclick, Optigroup och Kährs. Han satt tidigare i styrelserna i bland annat Handelsbanken och SSAB. Jan Johansson lämnade vd-posten i SCA, och flera andra uppdrag, i början av 2015 i spåren av den så kallade flygskandalen i skogs- och pappersbolaget.

Nuvarande ordförande Kent Sander samt nuvarande ledamoten Anna-Karin Celsing har avböjt omval i Serneke.

Utöver Jan Johansson föreslår valberedningen Veronica Rörsgård och Per Åkerman som nya ledamöter inför årsstämman i vår.

Veronica Rörsgård är chef inom Academedia och Per Åkerman har en bakgrund inom Skanska, bland annat som Sverigechef.

”Valberedningens förslag till nya ledamöter med gedigen, lång och internationell erfarenhet från branschen och noterade storbolag innebär en tydlig förstärkning av kompetensen i styrelsen. Tillsammans med ett förslag till ordföranden som varit verksam som såväl vd som styrelseledamot i stora internationella bolag, kommer de bli en stor tillgång för Serneke i vår kommande expansion”, säger Ola Serneke, vd och storägare i byggbolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets