Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Japan inför G7-möte: vad kan Libra ha för effekter

2019-07-15 18:39
Bild från Tokyo. Foto: All over press

Japan i diskussioner om effekter av Facebooks föreslagna valuta Libra.

Japanska myndigheter har satt ihop en arbetsgrupp för att diskutera vilka potentiella effekter Facebooks föreslagna digitala valuta Libra kan få på penningpolitik och finansiell reglering.

Det rapporterade Reuters på lördagen och citerade en regeringskälla inför G7-gruppens kommande möte, där ämnet kommer att ligga högt på agendan.

Arbetsgruppen, som består av representanter för Bank of Japan, Finansdepartementet och den japanska bankinspektionen, började träffas förra veckan och de kommer att försöka koordinera åtgärder för att hantera de effekter Libra kan få på reglering, penningpolitik, skatte- och betalningslösningar.

Frankrike använder sitt ordförandeskap för G7-gruppen till att lansera en specialstyrka som ska studera hur centralbanker kan säkra att digitala valutor som Libra kan regleras för att förhindra penningtvätt och för konsumentskydd.

ECB:s Benoit Coeure ska presentera en preliminär rapport om ämnet vid G7:s finansministermöte i Chantilly, Frankrike, den 17-18 juli.

Japan hoppas få stöd från andra länder för att utöka specialstyrkan till att bli en större grupp av skatte- och finansreglerare givet det breda spektrum av områden som kan påverkas av digitala valutor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom