JCE och Tequity lägger bud på Cybercom

Storägaren JCE Group lägger, tillsammans med Tequity, bud på resterande aktier i IT-konsulten Cybercom. Budet är värt 3,00 kronor per aktie kontant och värderar samtliga aktier i Cybercom till cirka 541 miljoner kronor.

Styrelsen för Cybercom rekommenderar enhälligt aktieägarna i Cybercom att acceptera budet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet läggs genom bolaget Viltor, ägt av JCE Group och Tequity vilka tillsammans med närstående innehar cirka 45,2 procent av aktierna och rösterna i Cybercom.

Budets fullföljande är villkorat av att det accepteras i sådan grad att budgivaren blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Cybercom. Vidare är budet villkorat bland annat av att budgivaren erhåller erforderliga tillstånd från myndigheter att genomföra förvärvet.

Budet motsvarar en premie om 30,4 procent jämfört med de 2,30 kronor som var Cybercoms slutkurs på Stockholmsbörsen den 30 oktober, sista handelsdagen före budets offentliggörande.

Budgivaren har, i samband med förberedelserna inför budet, genomfört en ”begränsad” due diligence-undersökning av ”bekräftande natur” av Cybercom. I samband med det har budgivaren träffat Cybercoms vd, finanschef samt chefsjurist och diskuterat ”vissa väsentliga avtal samt förekomsten av eventuella väsentliga finansiella och legala risker”.

Cybercom har informerat budgivaren att ingen information som ”inte redan är allmänt känd” och som ”rimligen” kan förväntas påverka priset på Cybercoms aktier har lämnats till budgivaren inom ramen för undersökningen.

Då Hampus Ericsson är största aktieägare, vd och styrelseordförande i Cybercoms största ägare JCE Group samt styrelseordförande i Cybercom och Tequitys ägare Nicolas Hassbjer är styrelseledamot i Cybercom har dessa, grund av intressekonflikter, inte deltagit och kommer inte att delta i styrelsens handläggning eller beslut i frågor relaterade till budet.

Evli Corporate Finance har på uppdrag av styrelsen avgivit ett utlåtande, så kallad fairness opinion, som fastställer att  vederlaget i budet är ”skäligt” för Cybercoms aktieägare från ett finansiellt perspektiv.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets