Jeff Bezos närmar sig platsen som världens rikaste

Amazons vd saknar nu "bara" 5 miljarder dollar för att ta över Bill Gates plats som världens rikaste person.
Jeff Bezos närmar sig platsen som världens rikaste - jeff-bezos-affarsvarlden-700_binary_6856350.png

Detta står klart efter att Bezos förmögenhet ökat med 1,8 miljarder i samband med att Amazons aktiekurs steg med 3 procent på beskedet att bolaget förvärvar matbutikskedjan Whole Foods. Det skriver CNN.

Bezos totala förmögenhet uppgår i och med detta till 84,6 miljarder dollar, vilket är 5 miljarder dollar mindre än Bill Gates, som är världens rikaste person just nu.

Till skillnad från Gates och många andra dollarmiljardärer, exempelvis Warren Buffet, har Bezos inte någon uttalad avsikt att skänka stora delar av sin förmögenhet till välgörenhet, skriver CNN.

Han har närmare bestämt inte signerat The Giving Pledge, en kampanj som just Gates och Buffet startade i juni 2010 för att få världens rikaste personer att förbinda sig att ge bort majoriteten av sin förmögenhet till välgörenhet. Totalt har 150 av världens rikaste skrivit under The Giving Pledge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets