Jim Rogers: Centralbankschefer är inkompetenta

Den amerikanske investeraren Jim Rogers anser att världens centralbanker håller på att blåsa upp en ordentlig börsbubbla med hjälp av negativa styrräntor. ”Det här kommer sluta i katastrof”, säger han till CNN Money.

Enligt den Singapore-baserade investeraren gör centralbankerna allt de kan för att stötta finansmarknaderna, men förgäves. Jim Rogers spår att deras okonventionella penningpolitiska strategier kommer leda till ett börsrally i närtid, men till stora problem i slutet av året och in i nästa år.

– Vi kommer alla att få betala ett fruktansvärt pris för alla dessa inkompetenta centralbankschefer, säger Jim Rogers till CNN Money och fortsätter:

– Vi har ett gäng akademiker och byråkrater som inte har en aning om vad håller på med.

Enligt Jim Rogers har centralbanker på många håll i världen använt sig av negativa räntor i syfte att få upp inflationen och stötta den inhemska ekonomin. Något som han anser har misslyckats. Jim Rogers anser att det stora misstaget är att centralbankerna inte har låtit marknaden lösa sina egna problem.

– Det har gått över sju år sedan vi senast hade en ordentlig korrektion på den amerikanska aktiemarknaden. Det är inte normalt. Det är meningen att marknaden ska korrigeras, säger han.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets