Jim Rogers övertygad om en USA-recession

Finansveteranen Jim Rogers, som bland annat är gammal partner med George Soros, är övertygad om att den amerikanska ekonomin går in i en recession inom tolv månader. Han sätter sannolikheten till 100 procent.

”Det är sju, åtta år sedan vi sist hade en recession i USA, och normalt sett så har vi historiskt haft en recession av olika skäl var fjärde till sjunde år”, säger han i en intervju med Bloomberg TV.

Han pekar på skulderna som ett problem. Wall Streets många ekonomer har en annan uppfattning. De flesta bedömare har satt en sannolikhet runt 33 procent.

Hur har Jim Rogers själv exponerat sig? Han tror på dollarn.

”Den kan också bli en bubbla”, säger han om dollarn.

”Vad jag menar är att om marknader runt om i världen kraschar, om nu det scenariot inträffar, så kommer alla att lägga sina pengar i dollar – då kan det bli en bubbla”, fortsätter han.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco