Jim Rogers säljer ut i Indien

Den välkända investeraren och råvaruhandlaren Jim Rogers har sålt samtliga innehav i indiska bolag. Detta då han inte ser att reformerna i landet från det styrande partiet och premiärminister Modi varit något annat än fina ord samtidigt som litet hänt i praktiken, uppger Livemint.

– Jag tror säkert att Modi är en smart man, han gillar positiv uppmärksamhet, och har får många vänner genom det. Men jag har i egenskap av investerare bestämt mig för att röra mig mot andra marknader, delvis för att jag inte tror att aktiemarknaderna kommer att vara speciellt bra under det kommande året eller två. Det uppgav Rogers i en intervju.

Även om alla reformer ännu inte är genomförda, tror Rogers att mycket redan är medtaget i aktiekurserna. Han tror inte att kurserna kommer att stiga mycket mer och vill inte investera på hopp.

Rogers investerade i Indien under förra året, och ser att han kan komma att gå in i landet igen om det visar sig att president Modis reformer verkligen förändrar saker.

Skulle Modi göra marknaden tillgänglig för samtliga investerare, ser Rogers att han skulle gå in igen.

Modi har som premiärminister det hitintills största mandatet att förändra landet, trots det har många av reformerna varit på lokal nivå och inte påverkat landet i stort. Samtidigt ser Rogers ett relativt skuldtyngt land han tror får svårt att växa, inte minst sett till alla lagar och regler som gäller för utländska företag.

I en något okonventionell syn bedömer Rogers också att den kinesiska aktiemarknaden är bättre än den amerikanska. Han ser en kinesisk aktiemarknad som är 50 procent under den högsta nivån någonsin, men en amerikansk som är bara enstaka procent från sin högstanotering.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.