Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Jörgen Lantto köper ytterligare i Myfc

2017-06-12 13:47
Jörgen Lantto. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Den före detta Fingerprint Cards-vd:n Jörgen Lantto investerar ytterligare i Myfc där han är styrelseledamot. Han menar att bolaget är "spännande" och har en god utveckling rent generellt.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen, efter att bolaget i fredags aviserade en riktad nyemission till främst ett par Handelsbankenfonder.

Emissionen är föremål för en extrastämma den 27 juni och är på totalt 32,3 miljoner kronor, varav SHB-fonderna ska köpa aktier för 26,8 miljoner och Jörgen Lantto för 4 miljoner. Tidigare har han köpt aktier för 5 miljoner kronor, men på en högre kurs.

"Jag tycker att Myfc har en bra utveckling rent generellt. Det är ett spännande bolag och jag tror på teknologin", säger Jörgen Lantto.

"De håller på att förbereda för kommersiell lansering under hösten av hybridplattformen, där bränslecell kombineras med batteri för powerbanks, och sedan är nästa steg att börja jobba med fordonsindustrin", utvecklar han angående vad som är spännande med det First North-listade bolaget.

Emissionen föreslås genomföras till teckningskursen 13:39 kronor, ett par kronors rabatt mot kursen före emissionskommunikén i fredags och en nivå bolagets aktie inte har befunnit sig på sedan i december i fjol.

Jörgen Lantto värjer sig dock för kritik om att Myfc:s ledning och styrelse berikar sig på de snart utspädda småägarnas bekostnad:

"Det går in en stor institutionell spelare, och jag tror att de tycker att det är väldigt positivt att även nyckelpersoner och styrelsemedlemmar deltar i emissionen - det handlar om att tillföra kapital till bolaget så att det kan fortsätta att satsa", säger han.

Aktien gick också upp rejält på beskedet i fredags, och handlas i skrivande stund, vid lunchtid på måndagen, till kursen 17:30 kronor.

Jörgen Lantto lämnade posten som vd för Fingerprint Cards för ungefär ett år sedan; beskedet om hans sorti och att Christian Fredrikson skulle efterträda honom under hösten lämnades av biometribolaget den 2 juni. I dagsläget sitter han i diverse "advisory boards" samt i styrelsen för tre onoterade bolag, bland annat Fingerprint-partnern Zwipe.

Hur aktiv är du i Myfc?

"Jag är relativt engagerad: mitt engagemang går ut på att vara bollplank åt vd och andra i ledningen så ofta som de önskar."

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom