JP Morgan: Köp inte aktier än – vänta till september

Investerare bör vänta ut månaden och istället vänta till september innan de gör några nya köp. Det menar JP Morgan.
JP Morgan: Köp inte aktier än – vänta till september - wall-street-trader-700_binary_6968647.jpg

Trots tillfälliga uppgångar på börsen borde investerarna avvakta under augusti och återvända till köpsidan i september, när bättre statistik, lättnader från centralbanken och eventuellt uppskjutna tullar kan komma att sätta fart på marknaden på riktigt, menar analytiker vid storbanken, enligt CNBC.

Den inverterade räntekurvan skakade om börserna i förra veckan och ledde till att investerarna övergav aktier till förmån för exempelvis guld och obligationer, men analytikerna på JP Morgan tror att nedgången nu under augusti inte kommer att vara mycket längre än nedgången under maj och att september kommer se gladare miner, och årshögsta, på Wall Street.

JP Morgans Mislav Matejka poängterar också att den inverterade räntekurvan inte innebär att aktier inte kan stiga rejält innan en potentiell recession.

– Den inverterade räntekurvan kan vara mer av en indikator av extrem nervositet på marknaderna för tillfället /…/ än att USA håller på att gå in i en recession, säger han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.