Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Källor: Krismöte i Monte Paschi

2016-12-05 07:41
Monte dei Paschi. Foto: All over press

Den problemtyngda italienska banken Monte dei Paschi kommer kanske så tidigt som på måndagen att hålla möten kring sin planerade kapitalplan i kölvattnet av helgens folkomröstning där utfallet blev ett nej till förslagen om konstitutionella förändringar som den italienska regeringen försökte få klartecken för.

Seniora bankirer kommer att besluta kring huruvida de ska fullfölja sina åtaganden eller utnyttja sin rätt att lämna transaktionen med anledning av negativa marknadsförhållanden, det skriver Financial Times med hänvisning till personer som sägs vara informerade om planen.

Ifall kapitalplanen överges förväntas den italienska staten ta över banken genom en förebyggande rekapitalisering för att undvika att banken avvecklas under nya EU-regler, säger de seniora bankirerna.

En sådan rekapitalisering skulle innefatta vissa nedskrivningar av juniora bankobligationer, skriver finanstidningen med hänvisning till tre personer.

Den italienska staten har tidigare fört diskussioner med EU-kommissionen om hur landets regering skulle kunna stödja Monte dei Paschi utan att bryta mot EU:s regleringar kring statsstöd.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom