Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kamprads hämnd på Catella

2009-09-22 16:52

Finanshuset Catella knakar i fogarna. Storägaren Ingvar Kamprad har tröttnat på finansstjärnornas girighet och tar sina pengar från firman.

Catella är ett av Sveriges mäktigaste finanshus med bland annat en stor kapitalförvaltning och en av landets största för rådgivare vid fastighetsaffärer. Men firman skakas av interna stridigheter, avhopp och nu också bråk med storägaren Ingvar Kamprad som genom sitt bolag Inter Ikea har varit en av huvudfinansiärerna genom åren.

I nya numret av Affärsvärlden - som kommer imorgon, onsdag - berättas den häpnadsväckande historien om hur Catella blev framgångsrikt men också om bråken som ledde fram till dagens situation.

Catellas vd Christer Löfdahl bekräftar att Kamprad-sfären är på väg bort från sitt ägande, men avfärdar spekulationer om att Catella ska avvecklas.

- Inter Ikea kommer säkerligen inte att kvarstå som ägare över tiden, men det är en helt annan sak än avveckling av hela verksamheten. En god gissning är att de två huvuddelarna Capital och Advisory (fastighetsrådgivningen, reds anm) blir kvar, säger han bland annat i artikeln.

Läs hela artikeln om IngvarKampradochCatellai nr 39 avAffärsvärldensom utkommeronsdag den 23 september.

Prenumerera på tidningen redan idag. Klicka här!

affarsvarlden Administrator

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom