Kappahls vinst bättre än väntat

Klädkedjans vinst kom in över förväntan för det första kvartalet i räkenskapsåret.

Kappahl redovisar ett resultat före skatt om 115 miljoner kronor (87) för det första kvartalet i räkenskapsåret 2015/2016. Förväntningarna låg på 82 miljoner kronor, enligt SIX News/Inquiry Financial analytikerenkät.

Rörelseresultatet var 117 miljoner kronor (95). Väntat rörelseresultat var 86 miljoner kronor.

Nettoresultatet uppgick till 83 miljoner kronor (61) eller 1,08 kronor per aktie (0,81). Väntat nettoresultat var 61 miljoner kronor.

Nettoomsättningen under kvartalet uppgick till 1.165 miljoner kronor (1.174). Analytikerna räknade med att nettoomsättningen skulle hamna på 1.177 miljoner kronor.

Bruttomarginalen uppgick till 65,6 procent (63,3). Väntad bruttomarginal var samtidigt 62,3 procent.

Rörelsemarginalen över rullande 12 månader var 10,0 procent (8,1). Bolagets mål är att uppnå minst 10 procent i rörelsemarginal.

Kappahl hade vid slutet av det första kvartalet 373 butiker (377). Vid utgången av det förra kvartalet var antalet 368.

Det framgår av delårsrapporten.

Arbetet med att söka attraktiva butikslägen på befintliga marknader och expandera e-handeln fortgår ”enligt plan”, heter det vidare. Utöver de butiker som fanns i drift den 30 november 2015 finns det för närvarande kontrakt på sju nya butiker. Shop Online har under november expanderat till Polen och bolaget finns nu online i alla länder där man har butiker.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets