Karo Bio köper över 90 procent av Medcore

Hälsovårdsbolaget Karo Bio förvärvar mer än 90 procent av aktierna Medcore, som marknadsför framförallt medicintekniska licensprodukter till apotek och sjukhus på den nordiska marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omsättning är cirka 50 miljoner kronor med en rörelsevinst som 2015 förväntas bli svagt positiv. Förvärvspriset är 18 miljoner kronor. Karo Bio betalar i en första omgång drygt 16 miljoner kronor för lite mer än 90 procent av aktierna i Medcore med nyemitterade aktier.

Aktieägare som representerar fler än 90 procent av aktierna har accepterat erbjudandet. Därefter kommer det att riktas ett kontanterbjudande till resterande aktieägare till samma pris per aktie.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.