Karolinska Developments vd lämnar

Karolinska Developments vd Torbjörn Bjerke lämnar företaget och ersätts "med omedelbar verkan" av Klaus Wilgenbus till dess att en ny, permanent vd har utsetts. Sökandet efter en permanent vd har "redan inletts".

En bredare analys av bolagets strategi och portfölj pågår för att fastställa ”en mer effektiv och tilltalande ny strategi för framtiden”.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Klaus Wilgenbus är en ”oberoende läkemedelsanalytiker och konsult”. Han lämnade nyligen Boehringer Ingelheim efter 18 år i ”olika ledande befattningar”. Wilgenbus har varit styrelseledamot i Karolinska Developments sedan 2012.

”Styrelsen har kommit fram till att vi måste optimera och frigöra det fulla värdet på våra befintliga tillgångar genom att fokusera på de portföljbolag som på kort- och medellång sikt kan nå en värdemässigt avgörande fas i sin utveckling, genom att förändra styrningen i portföljbolagen samt genom att utveckla en ny, mer stringent investeringsstrategi”, säger Karolinska Developments styrelseordförande Bo Jesper Hansen i en kommentar.

”Med en ny strategi och ett nytt ledarskap är jag säker på att vi kommer att kunna realisera de verkliga värdena i Karolinska Development och dess portföljbolag”, menar Hansen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.