Kempen: Köpläge i bioteknikbolaget

Den nederländska banken Kempen tar upp bevakning av Oncopeptides genom att sätta rekommendationen till köp.

Det framgår av en analys daterad den 21 maj.

Enligt Kempen har Oncopeptides läkemedelskandidat Ygalo (melflufen) visat en effekt på samma nivå som Karyopharm Therapeutics selinexor, men med en mer fördelaktig säkerhetsprofil.

Kempen bedömer sig ha tagit en försiktig hållning till den registreringsgrundande Ocean-studien. Resultaten fram till i dag för Ygalo bedöms stödja ett utfall där Ygalo inte visar sig ha ett sämre utfall än pomalidomid, marknadsförd av Celgene under namnet Imnovid, snarare än en effekt som är bättre än pomalidomid. Analyshuset påpekar samtidigt att ett studieresultat där Ygalo inte visar sig ha en sämre effekt än pomalidomid borde vara tillräckligt för att erhålla ett godkännande i Europa samt ett accelererat godkännande i USA.

Kempens riktkurs ligger på 200 kronor. Aktien stängde på 127:60 kronor på måndagen.

Bioteknikbolaget utkom även på tisdagen med sin rapport för det första kvartalet 2019.  Oncopeptides redovisar ett resultat efter skatt på -122 miljoner kronor (-62,0). Resultatet per aktie uppgick till -2:57 kronor (-1:56).

Rörelseresultatet blev -122 miljoner kronor (-62,0).

Nettoomsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet var -143 miljoner kronor (-40,5).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.