Kepler Cheuvreux favoriter i fastighetssektorn

Kepler Cheuvreux höjer två fastighetsbolag till köp samtidigt som köprådet upprepas för tre andra fastighetsbolag.

Balder handlas, i likhet med fastighetssektorn överlag, i linje med det substansvärde som estimeras vid utgången av 2019. Balder förtjänar dock en premie med sin historik och den stora andelen bostäder i portföljen.

Det anser Kepler Cheuvreux som höjt rekommendationen för aktien till köp (behåll) med ny riktkurs om 358 kronor (330).

Riktkursen motsvarar 105 procent av vad substansvärdet bedöms uppgå till vid halvårsskiftet 2020.

”Balder handlas i linje med marknaden, även om de historiskt alltid handlats till ett premium till sina konkurrenter, då de konsekvent levererat aktieägarvärde. Enligt oss bör bolaget handlas till en premie på 5 procent då nästan 60 procent av Balders portfölj är bostadsfastigheter, vilka är mer stabila än kontor”, skriver investmentbanken i ett marknadsbrev.

Att även Diös höjs till köp från behåll motiveras med att aktien efter en viss nedgång sedan april handlas i linje med substansvärdet. Kepler Cheuvreux bedömer att substansvärdet fortsätter att växa solitt framöver och ger upphov till en kurspotential överskridande 10 procent. Den nya riktkursen om 79 kronor (77) ligger i linje med det substansvärde som Diös bedöms redovisa om 12 månader.

Vidare upprepas köp av Fabege med en ny riktkurs om 164 kronor (151). Även för SBB upprepas köp med en riktkurs på 15:40 kronor (14:20). Wihlborgs får också ett upprepat köpråd med ny riktkurs på 158 kronor (149). För Atrium Ljungberg upprepas behåll med uppjusterad riktkurs till 177 kronor (175).

Atrium Ljungberg nämns dock som en sektorfavorit i en ny fastighetsanalys från Nordea tillsammans med SBB som banken tagit upp till bevakning med en köprekommendation och riktkursen 15:40 kronor. Nordea rekommenderar även köp av bland annat Fabege, Hufvudstaden och Kungsleden medan Hemfosa sänkts till sälj (behåll) och Castellum höjts till behåll (sälj).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.