Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kepler Cheuvreux: Köp Indutrade

2018-01-09 08:14
Foto: Indutrade

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av teknikhandelsbolaget Indutrade och sätter den första rekommendationen till köp.

Teknikhandelsbolaget Indutrades affärsmodell med många små förvärv av hög kvalitet är inte "mogen". Bolaget bör därför kunna fortsätta att göra förvärv i tidigare takt och därmed leva upp till försäljningstillväxtmålet 10 procent.

Det skriver Kepler Cheuvreux, som tar upp bolaget till bevakning med en köprekommendation och riktkursen 259 kronor.

"Enligt Indutrade har man aldrig tidigare haft så många förslag och möjligheter. Vi anser följaktligen inte att modellen är mogen", skriver Kepler Cheuvreux analytiker i ett morgonbrev.

Ytterligare ett orosmoment är om Amazons eventuella inträde på den nordiska marknaden ska utgöra ett hot mot nordiska distributörers affärsmodeller.

"Med en svår geografi, stora avstånd och gles befolkning har de nordiska länderna historiskt haft naturliga skyddsbarriärer mot nya aktörer. Dessutom är Indutrade mindre sårbart med sin decentraliserade struktur och produkternas relativt höga teknikinnehåll", kommenterar Kepler Cheuvreux.

Analytikern ser en potential för en tillväxt av vinst per aktie om 13-14 procent under de kommande fem åren, varför en värderingspremie anses motiverad.

Indutrade handlades några minuter efter tisdagens börsöppning till 232 kronor, en uppgång med 1,3 procent för dagen.

 Indutrade-aktien stängde på 229 kronor på måndagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom