Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kina mot miljardlistning av Bank of Shanghai

2016-10-11 10:27
Li Keqiang sade att viktiga indikatorer, som industriproduktion, vinster och investeringar återhämtade sig.

Statsägda kinesiska Bank of Shanghai är på väg mot börsen i vad som ser ut att bli den största noteringen i Fastlandskina under 2016. Det rapporterar Financial Times på tisdagen.

Den hittills största börsintroduktionen i Shanghai eller Shenzhen var noteringen av Bank of Jiangsu, som i juni listades till ett värde om motsvarande cirka 10 miljarder svenska kronor.

För Bank of Shanghai anges ett marknadsvärde på motsvarande omkring 14 miljarder svenska kronor. Priset i förhållande till vinsten (p/e-talet) i erbjudandet är 8,3.

Shanghai ligger i nuläget tvåa globalt under 2016 sett nyintroduktioner ur ett volymperspektiv. Bolag med sammanlagda marknadsvärden om drygt 90 miljarder svenska kronor har introducerats på den kinesiska börsen. Hongkongbörsen är etta med introduktioner till en sammanlagd volym om drygt 160 miljarder kronor, enligt Financial Times som även för fram att nyintroduktionsvolymen globalt har minskat med en fjärdedel under 2016 i spåren av ekonomisk oro och skakiga marknader.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom