Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kindreds rapport räckte inte

2018-07-25 08:21

Trots spelöverskott, sportboksmarginal och resultat i linje med förväntningarna så faller aktien. DNB pekar på svaghet i Norden.

Speloperatören Kindreds spelöverskott summerades till 219 miljoner pund i det andra kvartalet. Väntat var ett spelöverskott på 222 miljoner pund, enligt analytikerkonsensus i Bloomberg-systemet.

Det underliggande ebitda-resultatet blev 41,7 miljoner pund och resultatet före skatt 28,9 miljoner pund. Även det var som förväntningarna, på 41,8 respektive 28 miljoner.

Sportboksmarginalen efter fria vad uppgick på 8,2 procent i andra kvartalet var exakt samma nivå som under första kvartalet.

Antalet aktiva kunder under kvartalet uppgick till 1,55 miljoner, att jämföra med 1,38 miljoner under första kvartalet 2018 samt 1,17 miljoner andra kvartalet 2017.

Under det tredje kvartalet hittills, fram till 22 juli, var Kindreds genomsnittliga dagliga spelöverskott i pund 29 procent högre jämfört med samma period 2017. Justerat för valutakursförändringar var tillväxten 30 procent.

DNB: NORDEN-MISS KAN FÖRKLARA KURSFALL

Kindreds aktie faller med hela 10 procent på onsdagsförmiddagen. En rapport ungefär som väntat räcker uppenbarligen inte till då bettingsektorn såg rapporter klart bättre än väntat från Betsson och en omvänd vinstvarning från Leo Vegas under förra veckan.

DNB Markets pekar bland annat på en svagare tillväxt i Norden än väntat för Kindreds del.

SIKTAR PÅ USA MOT SLUTET AV ÅRET

Kindred har alltjämt siktet inställt på att kliva in på den amerikanska sportbettingmarknaden mot slutet av året och då i delstaten New Jersey, säger vd Henrik Tjärnström i rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har fortfarande ambitionen mot slutet av året", sammanfattar han läget och där det är tänkt att ske genom Unibet som erbjuder sportbetting.

Senare kan även andra amerikanska delstater stå på tur under 2019, enligt Kindred-chefen.

Kindred hette tidigare Unibet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom