King öppnar ny studio i Stockholm

Svenska King Digital, bolaget som står bakom bland annat mobilspelet Candy Crush, kommer att öppna en ny studio i Stockholm. Den nya studion kommer främst att utveckla nya spel, skriver Wall Street Journals blogg Digits.

Kings vinst steg under det första kvartalet med 29 procent, trots detta väljer företaget att varna för att den första halvan av 2015 blir svag. Spelbolagen uppges ha svårigheter att nå ut till nya konsumenter som också omvänds till betalande kunder.

Företagets succé Candy Crush har stadigt noterats lägre och lägre ner på listorna över de populäraste apparna. En trend King hoppas att man motverkar genom att spelet finns förinstallerat på Windows 10 som släpps i september. Spelserien befinner sig idag på tredjeplats över de appar som drar in mest pengar i USA, trots att spelet släpptes redan 2012.

Den nya studion i Stockholm kommer att öppna under hösten och cirka 30 personer kommer att nyanställas.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.