Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Klädhandlare i medvind

2019-06-26 18:05
Foto: Björn Borg

ANALYS Varumärkesbolaget Björn Borg kombinerar kortsiktig medvind med en låg värdering. Affärsvärlden bedömer att aktien är värd en chans.

KÖP I en klädbransch som kämpar i rejäl motvind har varumärkesbolaget Björn Borg varit en relativvinnare på slutet.

Det stora kortsiktiga utropstecknet i Björn Borg är framgångarna inom e-handel. Den totala e-handelsandelen av omsättningen har ökat från 17 procent i andra kvartalet 2017 till 28 procent under första kvartalet i år. I fjol ökade e-handelsomsättningen med 25 procent och under första kvartalet i år var ökningen hela 49 procent.

Affärsvärlden tilltalas av Björn Borgs position. Björn Borg äger sin affär och har skickligt lyckats flytta över försäljning från den tröga butikskanalen, både den egna och extern, till den snabbväxande e-handeln, både egen och extern. Den goda tillväxten i e-handelskanalen har på slutet börjat ge avtryck i de redovisade siffrorna och lär sannolikt fortsätta göra det även framöver.

Investerarnas ovilja att extrapolera Björn Borgs nuvarande framgångar, vilket p/e-talet kring 10 skvallrar om, gör aktien intressant. Även om bolagets vinst skulle stå still skulle avkastningen vara hygglig i dagens nollräntevärld, vilket innebär en begränsad nedsida. Och lyckas bolaget i stället öka vinsten i hygglig takt i linje med Affärsvärldens prognoser finns en klart attraktiv uppsida. Affärsvärlden sticker ut hakan och förutspår att Björn Borgs comeback lyckas denna gång. Köp.

Det här är en sammanfattning av aktierådet "En comeback värd att tro på. Prenumeranter kan logga in och läsa hela analysen här.

Johan Högberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom