Klagomål från lokalbor stoppar Apples datacenter

2016-02-03 12:41 Affärsvärlden Finwire
Foto: M. Watson/All over press

Apples planerade datacenter i staden Athenry i Irland har stött på motstånd från lokalbor.

Klagomål om ökat buller, ljusföroreningar, översvämningar och trafik, men även oro för hur byggnationen kommer att påverka ortens fladdermöss och grävlingar, har gjort att landets regering valt att tillfälligt sätta stopp för det utfärdade bygglovet under tiden som man ser över överklagandena. Det skriver Business Insider.

Mellan 20-25 klagomål skall ha skickats in till Galway-kommunen i västra Irland, där den anläggningen värd 850 miljoner euro är tänkt att stå. Samtidigt har majoriteten av människorna som bor i trakten sagt sig vara positiva till investeringen, då den beräknas resultera i upp till 300 nya arbetstillfällen.

Initialt handlar det om behov av byggarbetare följt därefter av it-kunnigt personal.

Barägaren Joe Duff i Athenry sade i samband med ekonomisajtens besök till trakten att det är bra att Apple har intresse för området. ”Människor behöver jobb här”, tillade han.

Apple skickade in en ansökan om tillstånd i april förra året. It-jätten hade hoppats på att ha den nya 500 hektar stora anläggningen på plats redan innan utgången av förra året, men får nu istället vänta fram till sommaren för slutgiltigt besked.

Det nya datacentret i Irland är planerat att lagra europeisk användardata och bistå med onlinetjänster för iTunes Store, App Store, iMesseger, Maps och Siri-kunder runt om på kontinenten.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS