Klagomål från lokalbor stoppar Apples datacenter

Apples planerade datacenter i staden Athenry i Irland har stött på motstånd från lokalbor.

Klagomål om ökat buller, ljusföroreningar, översvämningar och trafik, men även oro för hur byggnationen kommer att påverka ortens fladdermöss och grävlingar, har gjort att landets regering valt att tillfälligt sätta stopp för det utfärdade bygglovet under tiden som man ser över överklagandena. Det skriver Business Insider.

Mellan 20-25 klagomål skall ha skickats in till Galway-kommunen i västra Irland, där den anläggningen värd 850 miljoner euro är tänkt att stå. Samtidigt har majoriteten av människorna som bor i trakten sagt sig vara positiva till investeringen, då den beräknas resultera i upp till 300 nya arbetstillfällen.

Initialt handlar det om behov av byggarbetare följt därefter av it-kunnigt personal.

Barägaren Joe Duff i Athenry sade i samband med ekonomisajtens besök till trakten att det är bra att Apple har intresse för området. ”Människor behöver jobb här”, tillade han.

Apple skickade in en ansökan om tillstånd i april förra året. It-jätten hade hoppats på att ha den nya 500 hektar stora anläggningen på plats redan innan utgången av förra året, men får nu istället vänta fram till sommaren för slutgiltigt besked.

Det nya datacentret i Irland är planerat att lagra europeisk användardata och bistå med onlinetjänster för iTunes Store, App Store, iMesseger, Maps och Siri-kunder runt om på kontinenten.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets