Klart: SHB säljer allt i Industrivärden

Handelsbanken har i dag avyttrat samtliga sina A-aktier i Industrivärden till priset 153,25 kronor per aktie. Aktierna har förvärvats av svenska och internationella institutionella investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Banken gör en reavinst på cirka 750 miljoner kronor som påverkar resultatet positivt i det tredje kvartalet 2016. Samtidigt kommer Handelsbankens riskexponeringsbelopp att minska och bidra med en positiv effekt på kärnprimärkapitalrelationen om cirka 0,6 procentenheter.

Morgan Stanley och Handelsbanken Capital Markets var som tidigare meddelats Joint Bookrunners i transaktionen.

Handelsbankens sålda aktiepost på drygt 29 miljoner A-aktier motsvarar 6,8 procent av kapitalet och 10,3 procent av rösterna i Industrivärden.

Industrivärdens stängningskurs på onsdagen var 161,10 kronor aktien.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets