Klövern gör mindre klöver

Fastighetsbolaget Klövern redovisar ett resultat efter skatt på 175 miljoner kronor för det första kvartalet 2012 (199).

Resultatet per stamaktie uppgick till 0:91 kronor (1:24) och resultat per preferensaktie var 2:50 kronor (-).

Intäkterna uppgick till 399 miljoner kronor (334).

Förvaltningsresultatet blev 98 miljoner kronor (97).

Värdeförändringar i fastigheter påverkade resultatet med 53 miljoner kronor (112), medan värdeförändringarna i derivat uppgick till 91 miljoner kronor (65).

Klövern uppvisar en positiv nettoinflyttning under årets inledande kvartal, vilket är ovanligt då första kvartalet på året normalt sett brukar domineras av stora avflyttningar.

Det skriver vd Rutger Arnhult i kvartalsrapporten.

”I år är inget undantag, men vi har lyckats svara upp med än större inflyttningar, tack vare god efterfrågan och bra uthyrningsarbete. Vi har dessutom tecknat avtal om uthyrningar som ännu inte är inflyttade inkluderande bland annat tre kontorsvåningsplan i Victoria Tower och det finska teknikföretaget Sarlin i Västerås”, skriver han.

Under det första kvartalet uppvisade Klövern en nettoinflyttning på 4 miljoner kronor (-8). Förvärvade Dagon bidrog med 0 miljoner kronor från och med den 2 mars. För hela första kvartalet redovisade Dagon dock en nettoinflyttning på 4 miljoner kronor.

I och med förvärvet av Dagon ökar Klöverns vakanta yta till nära 500.000 kvadratmeter.

”Målsättningen är att halvera den vakansen inom fem år. Det kommer att krävas en del investeringar som leder till stigande hyresvärden”, fortsätter Klöverns vd.

Vidare skriver Rutger Arnhult att oron på finansmarknaden lagt sig något och bankernas marginaler har kommit ned jämfört med situationen vid årsskiftet.

”Fortfarande är det dock brist på likviditet”, skriver vd, vilket bidragit till att Klövern valt att komplettera traditionell bankupplåning med emission av två treåriga icke-säkerställda obligationer under första kvartalet 2012.

”Emissionen gör det möjligt för Klövern att agera snabbt om lämpliga förvärv skulle dyka upp”, skriver Rutger Arnhult.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco