Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Koenigsegg drar <br></br> sig ur Saab-affären

2009-11-24 15:49

General Motors har avbrutit försäljningsprocessen kring Saab.

Koenigsegg har dragit sig ur köpet av Saab Automobil. Det meddelar ägaren General Motors i ett surt formulerat pressmeddelande där GM-chefen Fritz Henderson beklagar all tid och energi som spillts på den havererade köpprocessen.Läs pressmeddelandet från GM här.

Närmast ska GM-ledningen besluta hur man ska hantera Saab.

I princip finns tre alternativ. Antingen omedelbar nedläggning. Eller så låter man dotterbolaget Opel driva Saab vidare. Alternativt låter man kinesiska BAIC köpa Saab, något som GM tidigare har varit emot.

Koeinigsegg bekräftade i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen uppgifterna om att bolaget avslutar diskussionerna om att förvärva Saab Automobile.

"Vi beklagar att vi efter sex månader av intensivt och målinriktat arbete har kommit till den smärtsamma och svåra slutsatsen att vi inte kommer att kunna genomföra förvärvet av Saab Automobile", säger Christian von Koenigsegg i pressmeddelandet.

"Tidsfaktorn har hela tiden varit kritisk för vår strategi för att blåsa nytt liv i bolaget. Dessvärre har förseningar i avslutandet av affären resulterat i risker och osäkerheter som hindrar oss från att framgångsrikt genomföra affärsplanen för det nya Saab Automobile", skriver Christian von Koenigsegg vidare.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom