Kollect on Demand faller i premiären på First North

Irländska Kollect on Demand, som erbjuder bokning av avfallstjänster via digital plattform, sjönk nära 18 procent när aktien på torsdagen hade premiär på Nasdaq First North i Stockholm.
Kollect on Demand faller i premiären på First North - omx-stockholmsbörsen-700-161220_binary_6813415.jpg

Efter ungefär tio minuters handel noterades aktien till 11:50 kronor. Teckningskursen var 14 kronor per aktie, vilket värderade Kollect on Demand till 50 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Nyemissionen tecknades till 74 procent inför noteringen och tillförde 18,4 miljoner kronor, varav cirka hälften från investerare på Irland och den andra hälften från svenska investerare.

Kollect on Demand ska modernisera avfallsbranschen genom att underlätta kontakten mellan avfallsentreprenörer och avfallskunder, sade Kollect on Demands vd John O’Connor i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Genom att tillhandahålla moderna internetgränssnitt anser bolaget sig vara relevanta och tillföra värde i en konservativ avfallsbransch. Brexit är samtidigt inget som bekymrar det irländska bolaget som vill växa i Storbritannien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.