Konkurrensverket specialgranskar Nibe-affär

2016-11-29 08:42 Direkt Affärsvärlden
Foto: Nibe

Konkurrensverket har beslutat att särskilt undersöka Nibes förvärv av Enertech, med den svenska Ljungby-baserade värmepumptillverkaren CTC i portföljen. Det framgår av ett pressmeddelande från Nibe, som samtidigt meddelar att den tyska konkurrensmyndigheten har godkänt förvärvet.

Nibe meddelade avsikten att köpa Enertech/CTC den 28 september, och sade då att godkännande från den svenska och tyska konkurrensmyndigheten krävdes. Ett svenskt besked väntades under det fjärde kvartalet.

Nibes vd Gerteric Lindquist sade, när förvärvet aviserades, till Nyhetsbyrån Direkt angående utsikterna för att få Konkurrensverkets välsignelse, att de båda värmepumptillverkarna hade sina respektive styrkor inom olika sorters produkter:

"Vi kompletterar varandra. CTC har inga frånluftsvärmepumpar, som ju är Nibes traditionella styrka, medan CTC är starka på luft och vatten. Relativt sett är det en lite svagare gren för oss, eftersom vi kom in lite senare på det", sade han.

Konkurrensverket anger nu i sitt beslut att det krävs ytterligare utredning och analys för att kunna ta slutlig ställning.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom